Primaria Orasului Tirgu Bujor

Primaria Oraşului
Tîrgu Bujor
- judeţul Galaţi -

Primaria Orasului Tirgu Bujor

Proiecte realizate in perioada 2008 - 2011  Proiect Economia bazata pe cunoastere - proiect finantat din fonduri guvernamentale, prin care s-au facut dotari cu calculatoare de ultima generatie la Grup ul Scolar Eremia Grigorescu, Scoala Gimnaziala Grigore Hagiu, Biblioteca oraseneasca Grigore Hagiu, Primarie si a fost infiintat Punctul de Acces al Publicului la Informatie;
  Proiect Statie de compostare a deseurilor din orasul Tirgu Bujor - proiect finantat din fonduri europene, cu o valoare totala de peste un milion de euro. Prin acest proiect s-au realizat urmatoarele: s-a eliminat posibilitatea de poluare a apelor subterane si de suprafata, s-au micsorat efectele asupra calitatii aerului si solului; s-a micsorat posibilitatea de raspandire haotica a deseurilor diin mase plastice, hartie sau alte deseuri usoare; s-au eliminat focarele de aparitie a unor boli, s-a eliminat disconfortul cetatenilor; composturile rezultate pot fi folosite cu bune rezultate in agricultura, s-au creat noi locuri de munca, etc. Prin acest proiect s-au achizitionat utilaje specifice cum ar fi: separator metale, utilaj intoarcere compost, sita rotativa, buldoexcavator, benzi transportoare, tocator crengi. Statia de compostare este dotata cu hala de compostare, incinta betonata, statie de epurare proprie, sala de mese, grupuri sanitare si centrala termica. Au fost create 15 noi locuri de munca.


  Proiect Colectarea si transportul deseurilor municipale din orasul Tirgu Bujor si colectarea selectiva a deseurilor - proiect finantat de Uniunea Europeana, in valoare de 378 mii euro. Prin acest proiect s-au construit inca 32 de platforme betonate, pe langa cele 32 de containere de 1100 litri, 800 de pubele de 120 litri, un office pentru muncitori, un incarcator frontal de 2 mc si un autotransportator DAF cu compactor de 16 mc.


  Proiect Reabilitarea si extinderea retelei de canalizare si modernizarea statiei de epurare in orasul Tirgu Bujor - proiect finantat de Uniunea Europeana, in valoare totala de noua sute mii euro. Au fost inlocuite retele invechite de canalizare pe o distanta de 1,62 km, a fost extins sistemul de canalizare pe stazile Constructorilor, Pietei, Partizanilor , Campului, Victoriei, Semanatorilor, Trei Stejari si Combinei, pe o distanta de 3,5 km si a fost modernizata statia de epurare a apelor uzate.


  Proiect Reabilitarea strazilor Scolii si Mercur pentru accesul in comunitatea de romi din Tirgu Bujor - proiect finantat din fonduri europene, in valoare de peste 200 mii euro. Au fost reabilitati 415 ml pe strada Scolii, 360 ml pe strada Mercur , au fost construite doua podete tubulare cu diametrul de 1000 si l = 6,00 m iar 8 cetateni de etnie roma cu varsta de peste 18 ani au fost calificati in meserii specifice domeniului de mica infrastructura.


  Proiect Alimentare cu apa satele Moscu si Umbraresti - proiect in valoare de 3.200.000 lei, finalizat in satul Umbraresti, in curs de finalizare satul Moscu .

De mentionat este faptul ca pentru toate proiectele cofinantarea si T.V.A.-ul au fost asigurate de Consiliul Judetului Galati


Investitii in curs de finalizare

  • Construirea a 3 blocuri ANL cu 36 de apartamente in vederea inchirierii acestora tinerilor sub 35 de ani si personalului de specialitate. Licitatia pentru adjudecarea lucrarilor a fost organizata si castigata de S.C. VILA S.A. Tecuci, se asteapta deschiderea finantarii de la Guvern.
  • Alimentarea cu gaze naturale a orasului Tirgu Bujor si a satelor componente Moscu si Umbraresti. Aductiunea se face pe traseul: comuna Ivesti - Grivita - Cudalbi - Baleni - oras Tirgu Bujor. Se asteapta deschiderea finantarii de la Guvern.
  • Reabilitarea retelelor de alimentare cu apa in orasul Tirgu Bujor, inlocuirea conductei de aductiune si distributie
  • Extinderea retelei de canalizare in cartierele Jiru, Chisc, Golasei si in satul Umbraresti. Investitia va avea o valoare de 13,8 milioane euro


Proiecte depuse la MDRT

  • Reabilitare retea stradala in oraşul Tirgu Bujor si satele componente Moscu si Umbraresti;
  • Canalizare si statie de epurare in satul Moscu, oras Tirgu Bujor;
  • Amenajarea unui nou parc in orasul Tirgu Bujor
  • Construirea unui pavilion la Spitalul Tirgu Bujor cu destinatia garaje pentru Statia de Salvare.

Informatii contact

Str G-ral Eremia Grigorescu 105
Tîrgu Bujor, Judeţul Galaţi
Telefon: 0236-340339, 340215
Fax: 0236-340561
primariatgbujor@yahoo.com

galerie foto

Conditii Meteo

Ournet.ro

Curs valutar BNR

Stiri locale

Copyright © Primaria Orasului Tîrgu Bujor

Design by PublicSoft.Info